2013. július 8., hétfő

Through the Appalache




Tizenhetedik nap – 2013.07.06.


Hello!


Lezárult az utolsó hosszabb kocsi túránk, mostantól lassabbra vesszük a tempót, és biztos léptekkel haladunk előre a keleti part mentén. Azonban a mai napunk nagy részét még az utazás vette el, ezért nem sok látványossággal volt alkalmunk látni, kivéve az esős Appalache hegységet és egy méretes steaket. Emiatt a mai bejegyzés az út során meglátogatott szállásokról fog szólni.

Mielőtt útnak indultunk volna, előzetesen 33 dollárra kalkuláltuk az egy főre eső napi szállásköltséget. Jómagam még ennél is kevesebbel, 30 dolláros átlagárral számoltam. Szerencsénkre az út során egyik kalkuláció sem jött be, és bőven az átlag alatt maradtunk. Mindössze három alkalommal érte el az összeg a 33 dolláros határt, az esetek többi részében azonban 30 dollár alatt maradt a fizetendő összeg. A lényeg azonban az, hol is érhetőek el ezek a jó árak. Az autópályák mellett, minden nagyobb lehajtónál sorakoznak a különböző motelek, szállók. A legjobb árakkal a Motel 6 nevezetű hely rendelkezik, azonban itt külön kell fizetni az internetért, és nincsen reggeli sem biztosítva, maga a kiszolgálás és a körülmények azonban kifogástalanok. Ezután jön a Super 8 motelhálózat, ahol hasonlóan jó árak találhatóak, és már a wifi is ingyen használható, de reggelit még itt sem kínálnak. Az általunk legjobban preferált szálló azonban a Days Inn motellánc, ami egyaránt nyújt ingyen wifit, reggelit, és még ha időben érkezünk csobbanhatunk is egyet a medencében is. Ezek mellett találhatóak még valamivel drágább szállók is, mint pl.: Best Western, Hampton Inn, Holiday Inn, és persze borsos áron, de luxuskörülményeket kínáló belvárosi hotelek. Azoknak, akik hosszabb utakra vállalkoznak, véleményünk szerint a legjobb választás a Days Inn, ahol nyugodt, biztonságos körülmények között lehet pihenni, és még a reggeli is kiváló.



Seventeenth Day - 2013.07.06.

Hello!

We have completed the last long car ride, and now we are on a slower pace, and moving forward along the eastern coast. However, most of the day has spent with traveling, so there was not a lot of a thing to see, except in the rainy Appalachian Mountains and a large steak. Because of this, today's post will be about accommodations that we have visited during the trip.
Before we left Hungary, previously calculated with a $ 33 per capita per day price. I counted with even less, with only $ 30. Luckily none of the calculations was right, and we managed to stay far below of my prediction. Only three times the sum has reached the $ 33 limit, but in the rest of the cases we paid under $ 30. But the main point is where these good prices are available. On the highways, a variety of motels, hostels lined up along all major exits. Motel 6 has the best prices, but internet is 3 dollars a day, and there is no breakfast provided, but the service and the circumstances are impeccable. Then comes the Super 8 motel network, where prices are just as good as Motel 6, but the wifi is free to use, although breakfast is not offered here also. Our preferred accommodation is the Days Inn motel chain, which offers both free wifi, breakfast and if you arrive on time you can even splash in the pool as well. In addition, there are other, more expensive hostels, such as:. Best Western, Hampton Inn, Holiday Inn, and of course the high priced, luxurious downtown hotels. For those who undertake long journeys, in our opinion the best choice is a Days Inn, where you can relax in a peaceful, safe environment, and even enjoy an excellent breakfast.